Как работи Fave.bg?

Кратко описание на услугата

Fave.bg е модна краудсорсинг платформа даваща възможност да се свържат потребителите с компаниите, където потребителите си помагат взаимно при намирането на част от облекло, което са видели някъде онлайн, но нямат идея от къде всъщност да го закупят. Fave.bg функционира по следния начин: ако сте видели дреха, която ви харесва (например в Pinterest, Instagram, в други уебсайтове или по време на разходка), можете просто да направите снимка и да я качите във Fave.bg. След това посочвате елемента от облеклото от който се интересувате (пола, обувки, тениска...), добавяте тагове/етикети и пожелание кратко описание, след което останалите потребители на платформата ви помагат в намирането на този елемент, като ви дават линк към него в съответен онлайн магазин. От друга страна, можете също така да разглеждате съдържание добавено от други потребители, да филтрирате по тагове/етикети както и да правите търсения във всички публикации.

 

Fave.bg е ценно както за своите потребители така и за онлайн платформите предлагащи модни артикули. Fave.bg осигурява на потребителите лесен начин да се намери нещо, което те биха искали да купят, всичко чрез взаимодействията с други потребители. Fave.bg намалява разходите за търсене, които потребителите са имали преди, защото всъщност не правят търсенето сами. Възможността потребителите да разглеждат други продукти и продуктови категории разширява досега на потребителите до нови продукти и марки, които не са знаели от преди. Мотивацията за участие в краудсорсинг могат да бъдат разделени на външни и вътрешни мотиватори, като в този случай потребителите най-вече изпитват вътрешна мотивация, като удоволствие, страст и искат да помагат на другите и всичко това от любов и интерес към модата.

 

Малките и големи фирми и онлайн магазини също имат полза да участват във Fave.bg. Когато потребителите са изложени на много по-широка гама от продукти, компаниите, които продават продуктите са в състояние да достигнат до много повече потенциални клиенти и получават по-голям трафик към магазините си. Fave.bg е също така доста по-евтина алтернатива за тях, тъй като потребителите не очакват пари в замяна. Единствените разходи, които компаниите имат са свързани с платени обяви и по-високо позициониране в списъците. Също както при потребителите, и фирмите получават акаунти, чрез които добавят спонсорирани продукти които водят директно към техния магазин.

 

Fave.bg предлага още много екстри - следене на продукти, приятели, тагове и етикети, споделяне в други социални медии. Fave.bg предлага и моден блог, в който се пише за всичко интересно, актуално и модерно. Специалната секция на сайта за следене на извеснтни личности е също доста популярна. Друг важен аспект на Fave.bg допринасящ за цялостното преживяване на потребителите е трупането на резултати (точки) и рейтинги, които се използват в потребителските класации и при разпределянето на награди.