Загадъчни места в света, за които учените нямат обяснения

Чудо на природата или извънземна намеса?

Fave

Вулканът Кава Иджън

Единственият в света вулкан със синя лава се намира на остров Ява, като това необичайно явление се обяснява с отделянето на голямо количество сероводород, който при температура 600 ° гори със син пламък и сякаш тече по склоновете на планината. Това чудо на природата може да се види само през нощта.

Плаващо островно око

Островът с това зашеметяващо се име се е скрил в блатата на Аржентина. Той е открит наскоро и е изумил учените с идеалната му, почти кръгла форма. Езерото, в което се намира окото е абсолютно кръгло. Но, това не е всичко - изследователите били шокирани, когато разбрали, че островът се върти около оста си. Все още те нямат рационално обяснение за това чудо на природата.

Езерото на утринната слава

Вълшебното езеро се намира в парка Йелоустоун и е геотермален извор. Езерцето е боядисано в различни цветове, които се сменят по няколко пъти на ден. Това изумително явление се дължи от наличието на различни микроорганизми, чийто брой неимоверно нараства поради замърсяването му от мнозинството туристи. Преди пагубното замърсяване на хората да стане забележимо, в езерото е имало гейзер, който е бил прекрасна гледка.