Wanderlust bags

Ръчно изработени плетени чанти и бижута

Margarita22

Wanderlust Bags е бранд за ръчно плетени чанти от памучни нишки. Наплитането е доста здраво и в зависимост от вида и дебелината на материята могат да се получат чанти с доста твърди стени. Началото на проекта са поставили любимите клъч чанти, като към тях се изработват колиета и гривни от същия материал – така се получава една завършеност, не само цветово, но и стилово.

Дизайнер и създател на бранда е Веселина, която работи с още няколко помощнички без които цялата картина нямаше да е толкова завършена. Ето и въпросите на които отговори тя:

- Как открихте че имате този талант?
- Случайно.. целият проект е плод на внезапна муза и вдъхновение и много бързо се превърна в цяла концепция. В един момент почувствах, че искам да правя още нещо, в което да влагам себе си и изработването на чанти просто беше това нещо.

- Кое Ви вдъхновява да творите?
- Вдъхновение може да дойде от къде ли не.. но най-често ме вдъхновяват цветовете. Виждам цвят или комбинация от цветове и вече усещам каква ще е поредната чанта и как точно ще изглежда. Много разчитам на моментното си настроение и усещане, когато изработвам чанти.. и ако няма муза.. просто чакам момента да дойде и тогава чак се появява новата чанта.

- Към кого са насочени вашите произведения?
- Момичетата за които са преназначени чантите ни са онези дивите и щастливите, с жадните сърца и разрошените коси, с бохемския дух, които не спират да опитват, търсят и откриват света и себе си.

- Смятате ли, че носят някаква символика?
- Символиката им е вложена още в името на бранда - Wanderlust в превод означава желание/страст да пътуваш, да се скиташ и да опознаваш света. И в това се крие и основния смисъл зад чантите Wanderlust- да карат притежателките им да следват сърцето си и да ги отвеждат на нови, емоционални и незабравими пътешествия, защото понякога само една чанта, може да е достатъчна да завладееш света.

- Какъв е зарядът и енергията която искате да предадете чрез тях?
- Енергията им е отражение на самата мен .. идеята за свободата да следваш сърцето си, да гониш вятъра и собствените си мечти, за лудостта да бъдеш истински себе си, за смелостта да откриваш света дори в най-малките неща.

- Участвате ли в арт изложби ?
- На този етап нямаме възможност за подобни участия.. просто защото подготовката за едно такова събитие би отнела твърде много време и капацитет. За момента чантите ни се радват на голям интерес в он-лайн пространството, а и в магазина ни във Варна - "OneWhiteShop".

- Какви са бъдещите ви планове за развитие?
- Плановете са големи.. надяваме се да имаме музата и силите да ги реализираме. Вече започнахме развитие на няколко нови линии чанти - примерно комбинацията между плетиво и естествена кожа, която вече започнахме да представяме. Има и още идеи.. на които обаче тепърва предстои реализация.

Посетете Фейсбук страницата на Wanderlust Bags