Новите тенденции при сватбените тържества

Какво е модно през новия сватбен сезон

kikabelata

Тази неделя в луксозния голф комплекс BlackSeaRama Golf & Villas се състоя Бутиково сватбено изложение. На него участници от всички сфери на бранша показаха най-новите си предложения за перфектната сватба. Бъдещите младоженци, посетили изложението, имаха възможност да се запознаят със сватбени агенти, фотографи, флористи, декоратори, дизайнери на сватбени рокли и бижута, както и да дегустират новото сватбено меню, което ресторантите в комплекса бяха подготвили за тях.

Изнесените ритуали продължават да са хит и да се практикуват на все повече сватби. При тях най-често се използват декорации с различни конструкции, оформящи арки, като на изложението имаше една уникална, направена от високи и тесни стари дървени бели врати, декорирани с дървени щайги и пъстри цветя. Романтичният пасторален стил присъстваше почти навсякъде и се очерта като водещ. Винтиджът прозираше и зад избелелите ретро столове с дървени пречки на облегалката, и зад букетите от пъстри полски цветя, аранжирани с мъх, сушени листа, карирани панделки и зебло, накипрени в метални кофички или в дървени квадратни чекмедженца и плетени кошници.

Романтичката се допълваше от стила шаби шик, който също заемаше достойно място на изложението. Като се почне от елегантните бели булчински рокли, щедро обшити с дантела, мине се през пищно украсените с органза и дантела маси с акценти в цвят старо злато и нежните букети в бяло, слонова кост и екрю, с едва прокрадващо се бледо розово и се стигне до майсторски украсените с цветя и дантела многоетажни сватбени торти.

Дръзкото и различното, което ни бе представено на изложението, са цветовете. Тематичните сватби и тези, издържани в конкретна цветова гама, са все по-разпространени. Бутониерите на мъжките сака, букетът на булката и украсата на масите, дори покривките се избират в определен стил и цвят. Така освен в традиционно бяло, видяхме маси в приятно тюркоазено, в цикламено и златно, в пепел от рози, в тъмно лилаво и каре и дори изключително стилно и нетрадиционно за сватба – в черно, сребристо и златно.

И след всичко това на човек да му се прииска да се ожени!

снимки Яна Пенева и Lights Photography