Мода в роклите: Носете рипс

Плетените рипсени рокли са много актуални тази есен

Неделина Златарова

Роклите от рипс са топ моделите тази есен. Те са идеални за сезона, тъй като са красиви и елегантни, а същевременно пасват на всеки вкус. Изчистените линии се харесват от всички представителки на нежния пол, имайки предвид, че лесно се съчетават с различни обувки, връхни дрехи и аксесоари.

Неслучайно в момента са световен тренд – те акцентират на женските извивки, обгръщайки тялото почти като втора кожа. Гъвкави са като предназначение, могат да бъдат както ежедневно облекло, така и за по-официални случаи. Роклите от рипс позволяват комбинации с кецове или със сандали, както и боти на ток, което променя съществено визията. И заради своята практичност те се оценяват високо от дамите.

Рипсените рокли с цепки отстрани са особено провокативни, но не създават негативен имидж, достатъчно премерени са като излъчване, така че могат да се носят смело и в офиса. Крайният ефект зависи също и от умението за балансиране при детайлите в облеклото.

Фирмите, които следват актуалните тенденции, предлагат на пазара рипсени рокли от материи като лен, памук, трико, плетиво. Съществува богато разнообразие и от цветове, но основните, които се предпочитат са бордо, слънчево жълто, кафяво, бежово, войнишко зелено, бяло и черно. Изброените тонове са в синхрон с есенно-зимния сезон, през който ще властват роклите от рипс. Може да заложите на по-къс или по-дълъг модел, с поло яка или без, но независимо на какъв ще се спрете, вие ще покажете, че сте в крак с модните течения, ще бъдете изискана без да изглеждате натрапчиво, ще създавате усещане за топлина около себе си. На вас самите също ще ви бъде много комфортно с меките и издължаващи силуета рипсени рокли.

Бременните дами също могат да се възползват от удобството на рипсените рокли. По-големите номера от тях могат да осигурят спокойствие за растящото коремче, а и тези, които държат на по-женствения стил, няма да са принудени да карат цяла зима с панталони.