Малката голяма сензация

Микро чанта събра погледите в Париж

kikabelata

Миниатюрната чанта Jacquemus Mini Le Chiquito обра точките на Парижката модна седмица, която завърши преди няколко дни. Тя е по-малка от кредитна карта, но явно е с големи амбиции, защото вече успя да изуми модния свят, а и все повече хора извън него.

Чантичката е само два инча дълга (5,2 см), и може лесно да се побере на дланта ви. Представлява мини версия на и без това малката чанта Le Chiquito, която беше пусната миналата година и също е с доста скромни размери – 12 см на 6 см. Това обаче не ѝ пречи да струва впечатляващите 500 долара и да се продава в най-известните и скъпи модни бутици в света.

От компанията казват, че цената на все още не е определена, което доведе до спекулации в мрежата. Потребителите на социалните мрежи гадаят какво би могла да побере и в кръга на шегата, макар и много близо до истината, предполагат, че може да побере едва няколко ментови бонбона, USB флашка или просто... достойнството на притежателя си.

Френската марка Jacquemus показа микрочантата за пръв път на Парижката модна седмиица, но някои зрители казаха, че аксесоарът е бил толкова миниатюрен, че дори не са го забелязали в ръцете на дефилиращите модели. В модното списание „Dazed“ написаха, че малките чантички на Jacquemus са абсурдни, но въпреки това те са влюбени в тях! Списание „Elle“ пък излезе със заглавие, което ги представи като “New It Bag”, но след това бързо признаха, че чантата може да побере само една AirPod слушалка.

Един от модните редактори представи в Туитър 5 начина за използване на чантичката, включително „да си носиш малко конец за зъби, отлепен изкуствен нокът или кичур от къдравата коса на Джъд Лоу“. Потребителите на социалните мрежи също не подминаха възможността да се присмеят и един от тях предположи, че чантата „олицетворява психологическата травма, която носим със себе си всеки ден“.

Симон Порте е 29-годишният основател на Jacquemus. По време на Парижката модна седмица той бързо си създаде име със своите дрехи, синтезиращи чувствеността на провансалския му дом в Южна Франция. Моделите му бяха облечени в малки рокли, разкриващи доста от бедрата и гигантски сламени шапки. Порте, който обича да си играе с пропорциите, първо направи сензация с неговите огромни пазарски чанти и чанти за през рамо, някои от които също се появиха редом до миниатюрната Le Mini Chiquito на парижкото му шоу.