Какво съветват най-успелите жени

9 цитата, които да ви вдъхновят

kikabelata

На днешния празник жените празнуват своя ден. Своята интелигентност, еманципираност, женственост, майчинство, предприемчивост и новаторство. Ние ви предлагаме подбрани мисли и съвети от някои от най-успелите и известни жени от историята и съвремието ни, които да ви вдъхновяват не просто да мечтаете, а да постигате мечтите си.

"Никога не се предавай, защото това са само мястото и времето, когато нещата ще се обърнат"Хариет Бичър Стоу, американска писателка, позната у нас най-вече с романа си "Чичо Томовата колиба", най-известната жена в средата на 19-ти век.

Никога не съм мечтала за успеха. Работих за негоЕсти Лоудър, бизнесдама от 20-ти век, постигнала успех със своята козметична компания и получила множество признания и отличия.

Успелите жени не са харесвани. Мисля, че най-голямата опасност за жените в науката са колегите, които не са толкова добри колкото теб.Кристиан Нюслайн-Фолхард, биолог носителка на Нобелова награда за физиология и медицина.

Животът не е лесен за никого от нас. Какво от това? Трябва да имаме постоянство и увереност в себе си. Да вярваме, че имаме дарба за нещо и че това нещо трябва да бъде постигнато.Мария Кюри, първа в много отношения – първа получава две Нобелови награда и единствената жена с такива в две различни научни области – физика и химия, както и първата жена-преподавател в Сорбоната.

Смелостта е цената, която животът изисква, за да даде мирАмелия Еърхарт, една от първите жени-пилоти и първата, прелетяла сама Атлантическия океан.

Успехът се постига най-често от тези, които не знаят, че провалът е неизбеженКоко Шанел, дизайнерката, която преобърна света на модата, най-влиятелната фигура в него през 20-ти век.

До всички малки момичета, които гледат – никога не се съмнявайте, че сте значими и могъщи, и заслужаващи всеки шанс и възможност в света, за да преследвате и постигате мечтите си.Хилари Клинтън, американски политик, бивш сенатор и бивша първа дама на президента Бил Клинтън в края на миналия век и началото на този.

Когато видиш успяла жена, огледай се за трима мъже, които са се отклонили от пътя си, за да опитат да я спратЮлия Тимошенко, украински политик, два пъти министър-председател и първата жена на този пост в Украйна.

Не се ограничавай. Много хора се ограничават до това, което си мислят, че могат да направят. Може да стигнете толкова далече, колкото ви позволи умът. Това, в което вярвате, може да бъде постигнато.Мери Кей Аш, американска бизнесдама, основател на Мери Кей Козметикс.