Как да съхраним бижутата си

Няколко практически съвета да запазим красотата на бужутата

Fave

Всяка жена има собствено малко сандъче за различни украшения и бижута, като кай-често за ролята му играе обикновена кутия или пригодена такава с различни джобчета и вдлъбнатини.

Но малцина знаят, че стойността на бижута зависи не само от цената им, но и от начина им на съхранение.

Как да съхраняваме правилно бижутата си, за да запазим красотата им за дълго време?

Специални кутии за бижута или така наречените органайзери

Казват, че : няма нищо по-лесно да си изберете кутия за бижута? Но, дали е така!? Оказва се, че не съвсем - защото когато избирате ковчеже или калъф за бижута, трябва да имате някои нюанси предвид.

Рамката на кутията трябва да е твърда, а вътрешната й страна да е облицована с мека тъкан, за да се предотврати появата на драскотини по вашите „съкровища“.

Кутията или органайзера трябва да съдържа повече клетки и отделения, за да се предотврати контактът помежду им (това е особено важно за бижутата, защото по тяхната повърхност се появяват микропукнатини от постоянното им триене).

Друго правило, което трябва да се спазва при избора на органайзер за бижута е: благородните метали да са разделени – те не са приятели помежду си!

Освен това златото и платината се чувстват най-добре в дървена кутия, а среброто не.

За пръстените в кутията трябва да има специално отделение с ролки, където можете да съхранявате и обеци, като ги поставяте в отделни клетки.

Съхранението на колиетата и синджирите също има няколко особености: те не трябва да са в "общ отдел", за да не се появят по тях гънки, да се сплетат или дори да се счупят.

За тях идеалното място заедно с гривните е дълго отделение в органайзера или сандъче със специални куки, на които можете да окачите тези деликатни и крехки бижута.