Интервю с талантливата модна дизайнерка на MGriel

Как Моника Господинова създава приказните уникати

kikabelata

Моника Господинова е дизайнерът и създател на модната линия MGriel . Тя е на 29 години, родена, по думите ú, в един от най-хубавите български градове - Шумен, но почти целия си живот прекарва в София, където работи и живее днес. Завършила е Националната Художествена Академия, специалност „Живопис“, защото рисуването е първото съзнателно нещо, което прави с удоволствие. Второто е модата, затова още като студентка открива модната си линия. Вече 6 години изработва за дамите красиви тоалети, бижута и аксесоари  – уникати, само с по една бройка.

Кое е това, което отличава твоите тоалети от тези на останалите български дизайнери? Каква е запазената ти марка?
Запазеният ми почерк е изготвянето на цялостна визия и предимно ръчна изработка на всички артикули. Така те наистина остават уникати, защото дори аз не мога да повторя даден модел.

В какъв стил би определила дрехите и бижутата, които създаваш?
Стилът е приказен. Казвам приказен, защото когато една жена се появи с оригинален мой тоалет, тя не остава незабелязана... Той винаги допълва нейната идентичност.

Имаш ли предпочитани материи, цветове, десени, форми?
Като веки творец имам и любим материал, да. Много обичам студената италианска вълна. Прекрасна материя за изработка на всякакъв тип облекло с по-елегантна линия. Харесвам и дантелите, но така, че да мога да ги комбинирам и да създавам лично мои дантелени подредби. Харесвам максимално изчистените и простички тоалети с малък акцент някъде. Нямам нищо против отворените деколтета, гърбове и цепки. Мисля, че когато една жена може да изглежда елегантна и секси, аз съм постигнала много в работата си за нея.

Кои са най-известните клиентки на марката?
Обличала съм много известни личности и много са били част от рекламните ми кампании. Сред тях са Ива Екимова, Невена Цонева, Мисис България Европа и Мисис Европа Чар Пламена Червенкова, Мисис България 2014 Кристиана Костадинова, Ружа Игнатова – собственик на водеща компания за криптовалута и много други.

Разкажи повече за тоалета, с който пожъна успех в Испания.
Тоалетът беше направен специално за представителката на титлата Мисис за България Пламена Червенкова – ярко червена рокля със златиста декорация и кристали, комбинирана с ръчно рисувани обувки и бижута. Нашата представителка бе оценена като най-чаровна сред всички претендентки заради цялостната визия, допълваща нейната харизма.

Какви проекти ти предстоят?
Предстоят няколко големи проекта, като в момента ще споделя за два. Първо е откриването на изложба на 17.02.2017 г., в която заедно с големия мой приятел и талантлив режисьор Смилен Савов ще разкажем за другата страна на изкуството. Изкуство, което развива и обогатява. Аз винаги ще бъда художник и дизайнер, не може едното да отпадне! Втората голяма стъпка е факта, че марката официално ще бъде дизайнер на голям конкурс за красота, събиращ най-красивите жени от цял свят – Miss & Mr. Grand Sea. Конкурсът ще се излъчва в цял свят – Националните телевизии на Бразилия, Америка и др.

Какво ще видим на изложбата, която ще откриеш?
Изложбата ще включва 22 картини, които ще представят съвкупност от емоции и преживявания, представени чрез метафори. Самата изложба се казва „Разпад“, но скритото заглавие е „изграждане“, защото всичко, което изживяваме ни изменя и моделира – изгражда. Истината е, че някои от картините си ги превръщам в рокли, които сами по себе си стават картини. Кой знае, може някоя от картините да бъде облечена в един момент.

Какво да очакваме от новата ти колекция, която ще представиш в средата на март месец?
Новата колекция ще бъде с обрана линия, описваща максимално силните черти на женското тяло. Ще заложа на цветови комбинации в земни тонове и ярки детайли.

https://www.facebook.com/MGrieLgrace/?pnref=lhc