Бъдете различни с тези якички

Уникално допълнение към дамските блузи

kikabelata

С промените, настъпвали в облеклото през вековете, са се променяли и якичките на дамските и мъжките блузи и ризи. Макар и да са били модни за времето си, някои от тях в наши дни изглеждат направо нелепо. Широките плисирани и колосани кръгове от времето на кралица Елизабет, например, или високо стърчащите дантелени яки, както и тяхната противоположност – много широки, висящи по една педя дантели, къдравите жабота и т.н. Сега най-разпространени са малките гладки якички, със или без твърда вложка. Звучи скучно, нали? Е, има как това да се промени.

Все по-често може да се намерят блузи с уникално изработени яки, както и свалящи се яки, които са като произведение на изкуството и може да сложите на всяка ваша блуза по желание. Нашите родители си спомнят как в не толкова далечното минало са носели бели колосани дантелени яки, които са слагали върху тъмно сините престилки от задължителната училищна униформа. Днес обаче, когато задължителният елемент отсъства, имате възможност да разнообразите дрехите си и да им придадете уникален вид.

Разбира се, не е нужно да се ограничавате само до дантелите. За да не приличате на свенлива ученичка, може да изберете цяло бижу-яка с камъни и перли, бродерии, копчета и капси и какво ли още не. Дизайнерите все по-често предлагат необичайна визия на яките и реверите, но може и сами да създадете нещо уникално по свой вкус. Ако сте добри в бродирането или плетенето, имате огромни възможности. В зависимост от тоалета и изискването за формално или неформално облекло, може само леко да разчупите строгия си вид или напълно да излезете масовите рамки.

Разгледайте галерията със снимки и почерпете идеи. Птици, пеперуди, фини дантели, ярки мъниста или морски вълни, а понякога дори може да намигнете закачливо. Не бива да забравяме и котенцата – та кой остава безразличен към тях!